Pilates peruskurssi

15,00 

Pilates kehittää säännöllisesti harjoiteltuna tasapainoa voiman, liikkuvuuden ja hallinnan välille. Toiminnallisen ryhdin kehittyessä liikkuminen on kivutonta ja helpon tuntuista. Pilatesharjoittelu on alussa hyvin rauhallista, mutta muuttuu vähitellen perusteet hallitessa dynaamisemmaksi ja nopeatempoisemmaksi.

Pilates peruskurssilla tutustut pilateksen perusperiaatteisiin asennon- ja liikkeen hallinnasta. Menetelmä on looginen, etenee progressiivisesti ja pohjautuu toiminnalliseen anatomiaan. Perusperiaatteet ovat: lantion/alaselän, rintakehän, Kaularangan/pään ja lapaluiden hallittu liike sekä hengitys. Alussa painotetaan keskikehon hallintaa ja syvien sekä pinnallisempien tukilihasten tasapainoista vahvistamista. Vähitellen nivoutetaan yhteen mm. raajojen ja hartiarenkaan liikkeet ja vahvistetaan myös pinnallisempia liikuttavia lihaksia.

Modernissa pilatesharjoittelussa hyödynnetään monipuolisesti viimeisintä tietoa kehon toiminnasta, jotta harjoittelu olisi turvallista, tehokasta ja vastaisi yksilön tarpeisiin.