18. Pilates & Spiraali

15,00 

Tunnilla nivotaan mattopilates ja Spiraalistabilaatio harjoitteet yhteensopivaksi kokonaisuudeksi. Tavoitteena on parantaa lihastasapainoa, liikkuvuutta, ryhtiä sekä kävelytekniikkaa.
Alkutunnista tehtävät mattopilates liikkeet tähtäävät herättämään/vahvistamaan spiraalistabilaatiossa tarvittavia tukilihaksia: pakarat, vinot vatsalihakset sekä lapatukilihakset. Näin pystyssä tehtävissä spiraaliharjoitteissa keho on jo valmiimpi liikkumaan hallitusti.

Perustason tunti sopii vasta-alkajalle kuin myös aiemmin menetelmää harjoittaneelle.  Aloittelija voi helpottaa tarvittaessa seisten tehtäviä liikkeitä esim. tekemälle ne istuen. Tarvitset tunnille Spiral Stabilization kuminauhan, korokealustan sekä keppiparin. Voit käyttää mukana osassa liikkeistä pientä/ keskikokoista pilatespalloa. Välttämätön pallo ei ole. Voit käyttää vaihtoehtoisesti myös muuta pitkää kevyttä kuminauhaa, mutta se ei välttämättä anna samaa tuntumaa ja tukea harjoitteisiin. Korokealustan sijasta voi käyttää esim tyynyä polven alla.